Løft af tunge øjenlåg

Med alderen bliver huden og strukturen omkring øjnene slappe. De øvre øjenlåg bliver tunge og de nedre øjenlåg danner poser med overskud af hud og fedt. Slap hud omkring øjnene får et ansigt til at se mere træt og ældet ud. Man kan afhjælpe huden en del med opstrammende cremer og kosmetiske injektionsbehandlinger, men er huden over øjenlågene først begyndt at hænge, kan det være vanskeligt at opnå et decideret løft uden at få foretaget et øjenlågsløft.

Rigtig mange kvinder og mænd har problemer med tunge øjenlåg. Har du også problemer med tunge øjenlåg og poser over og under øjnene? Slip for dine tunge øjenlåg og få et bedre syn med hjælp fra vores specialister i kosmetisk kirurgi.

  • Før øjenlågsløft / før operation af tunge nedre øjenlåg

    Før øjenlågsløft

  • Efter øjenlågsløft / operation af øvre og nedre øjenlåg

    Efter øjenlågsløft

Læs mere om behandlingsmetoderne herunder:

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål til et øjenlågsløft, eller ønsker at bestille tid til en forkonsultation hos en af vores speciallæger, så ring til os på tlf. 32 203 203.

Behandlingsvejledning

Operation af øjenlåg og poser under øjnene
Med alderen bliver huden og strukturen omkring øjnene slappe. De øvre øjenlåg bliver tunge og de nedre øjenlåg danner poser med overskud af hud og fedt.
For at få et så symmetrisk resultatet som muligt, opereres begge øvre eller begge nedre øjenlåg altid samtidig.

Før operationen
Før selve operationen skal du til en forundersøgelse hos kirurgen, tag evt. en bisidder med. Her vil kirurgen undersøge dig for at se, hvor meget der skal fjernes af overskydende hud/fedt. Du vil blive informeret om, hvorledes operationen foregår samt eventuelle komplikationer. Du vil ligeledes have mulighed for at se ”før og efter” billeder af andre patienter, så du kan få et nogenlunde realistisk indtryk af det kosmetiske resultat. Du er meget velkommen til at tage en veninde/ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen. Efter Sundhedsstyrelsens bekendtgørelse, skal der gå 7 dage fra forundersøgelsen er foretaget, til du kan blive opereret, såfremt indgrebet er kosmetisk betinget.

På operationsdagen
Du bliver modtaget af en sygeplejerske, der viser dig til rette. Operationen foretages oftest i lokal bedøvelse/rus.
Øvre øjenlåg 
Snittet bliver lagt i globelinien. Overskydende muskel og eventuelt fedtvæv fjernes. Vævet syes sammen og der lægges en smal plasterstrimmel på arret.
Poser under øjnene 
Er der tale om overskud af rigelig hud og fedt lægges snittet langs med vippekanten. Man kan fjerne fedtet og noget af huden.

Efter operationen
Umiddelbart efter operationen får du lagt kølebriller over øjnene for at mindske hævelse og forebygge efterblødning.
Når du kommer hjem er det vigtigt, at du holder dig i ro så meget som muligt. Det er vigtigt, at du ligger højt med hovedet – anbring et par ekstra puder i ryggen (også til om natten).

Det er en god ide at anvende kølebriller/ispose resten af dagen – 5 minutter hver time, for at mindske hævelser og misfarvning. Mange finder det behageligt at anvende kølebrillerne/isposen i de første 2-3 døgn efter operationen.

Trådene fjernes efter 6-10 dage.
Man må ikke anvende kontaktlinser i 14 dage efter operationen
Make-up kan anvendes ca. 14 dage efter operationen.
Arbejdet kan genoptages 2-10 dage efter operationen.

De naturlige aldersforandringer kan medføre et ønske om en ny operation efter ca. 8-10 år.

Komplikationer
Der kan forekomme lidt blodig siven fra operationssåret. Der kan ligeledes være rødme af øjenlåget. Arrene kan være lidt røde og hævede i de første 2-8 uger. Misfarvning af øjenomgivelserne fortager sig normalt i løbet af 14 dage.
Efter operation på nedre øjenlåg kan der forekomme dobbeltsyn i de første timer efter operationen, dette skyldes lokalbedøvelsen.

Enkelte patienter kan have tåreflod, der normaliseres i løbet af den første uge efter operationen. Hos nogle patienter kan der også opstå tørhed i øjnene, dette fortager sig efter et par uger og kan afhjælpes med en øjensalve.

Føleforstyrrelser ved arret forsvinder oftest efter ca. et halvt år.
Betændelse ses uhyre sjældent (<1%), men kan afhjælpes med en antibiotisk øjensalve.

En ekstrem sjældne komplikation ved operation på nedre øjenlåg er, akut indsættende blødning (dette sker i ét ud af 10.000 tilfælde) i det behandlede område. Dette kan forårsage tryk på øjets synsnerve. I yderste konsekvens og hvis man ikke foretager akut behandling, kan det betyde blindhed på det pågældende øje. Det er meget vigtigt, at man kontakter nærmeste hospital og kirurg straks, såfremt der opstår akut blødning, voldsomme smerter og eventuel hævelse.

LBL 20.02.2018 revideres 20.02.2020

©Alfa Omega Klinikken – Højbro Plads 21, 1200 København K – 32 203 203 – info@alfaomegaklinikken.dk